Tandheelkundige informatie

Omdat tandheelkunde zich blijft ontwikkelen en Dent10 gebruik maakt van de meest moderne technieken, hebben de aangesloten tandartsen elk hun eigen expertise op specifieke onderdelen van de tandheelkunde. Patiënten kunnen dus voor uiteenlopende zaken bij Dent10 terecht, van orthodontie (beugelbehandelingen), parodontologie (tandvleesproblematiek), implantologie, endodontologie (wortelkanaalbehandelingen) tot prothetiek (kunstgebitten). Extern doorverwijzen is dus over het algemeen niet nodig.

 

Het voorkomen (preventie) van gebitsklachten vinden we erg belangrijk. Een goede mondhygiëne is de belangrijkste basis voor een gezond gebit. Indien nodig zullen onze mondhygiënisten en preventieassistentes u begeleiden om een gezonde mond te krijgen.

 

De taken van de mondhygiënist zijn:
• Doen wat nodig is om tandvleesontsteking en tandbederf
te voorkomen.
• Een zware tandvleesontsteking behandelen, de zogenaamde
parodontitis.
• Het verwijderen van tandsteen onder het tandvlees.

 

De taken van de preventieassistenten zijn:
• Instructies geven met betrekking tot de mondhygiëne.
• Een milde tandvleesontsteking behandelen, de zogenaamde gingivitis.
• Het verwijderen van tandsteen boven het tandvlees.

 

De tandarts kan u doorverwijzen naar de mondhygiënist of preventiie-assistente. Hij zal u uitleggen waarom hij dat doet en ook de mondhygiënist zal u precies uitleggen wat een behandeling inhoudt. Als een intensieve behandeling nodig is, bijvoorbeeld voor parodontitis, geeft de mondhygiënist(e) u na het eerste consult een behandelplan en een indicatie van de vervolgkosten.

 

Voor algemene tandheelkundige informatie kunt u terecht op www.allesoverhetgebit.nl.